Laura Jalasto, 4Speed Triathlon Team

”Kilpailen triathlonin Age Group -sarjoissa Suomessa ja ulkomailla. Lempimatkojani ovat täys- ja puolimatkan kilpailut, mutta lyhyempiäkin olympia- ja sprinttimatkojen kilpailuita mahtuu ohjelmaan. Parhaita saavutuksiani ovat voitot kansainvälisistä täysmatkan kilpailuista Tallinnasta 2020 ja Mallorcalta 2021 sekä puolimatkan kilpailusta Lahdesta 2021. Vuoden 2022 päätähtäin on täydenmatkan MM-kilpailu Hawaijin Konalla.

Lajina uinnista, pyöräilystä ja juoksusta muodostuva triathlon on monipuolinen ja lajiharjoittelun päälle tulevat vielä voimaharjoittelu ja lisäksi itselläni talvella hyvänä treenimuotona toimii hiihto. Tällainen yhdistelmä eri lajeja kuormittaakin etenkin jalkoja paljon. Treenitunteja itselleni tulee viikkotasolla n. 10-15. Kilpailusuoritukset lajissa kestävät tunnista kymmeneen tuntiin ja treenit ovatkin kaikkea nopeista maksimivedoista useiden tuntien peruskuntolenkkeihin. Oman haasteensa palautumiseen tuo ikä ja kokopäivätyön sekä perhearjen yhdistäminen treenaamiseen. Pitkät treenit kasaantuvat ajankäyttösyistä usein viikonloppuihin, jolloin on tärkeää käyttää kaikki keinot palautumiseen, jotta sunnuntain lenkillekin pääsee vielä mahdollisimman tuoreilla jaloilla.

Laadukkaan treenin, ravinnon, unen ja kehonhuollon lisäksi Cloudbootsit ovatkin mahtava lisä kokonaisuuteen ja palautumisen nopeuttamiseen. Pelkästään housujen käytön edellyttämä puolen tunnin paikallaanolo tarjoaa hyvän rentoutumishetken!

Itselleni ehdoton valinta olivat lahkeiden sijasta housut, jotta hoitoa saavat myös etenkin pyöräilyssä kovassa rasituksessa oleva lonkkien ja pakaroiden seutu. Käytän vähän fiiliksen mukaan eri ohjelmia ja niiden yhdistelmiä ja muutan paineen voimakkuutta tuntuman mukaan jalkojen eri osissa.”

Kerro kaverille
Tutustu muihin artikkeleihin
Käyttäjäkokemuksia
Elias Valtonen, Susijengi

Elias Valtonen on Susijengin maajoukkuekoripalloilija, joka pelaa nykyisin kivikovassa Espanjan liigassa, Manresan kokoonpanossa. Hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan oli iso, mutta Euran Veivin kasvatti on ehtinyt jo vakuuttamaan …

Lue artikkeli →
Tietopankki
OIKEAN KOON VALINTA

Lahkeen koko pähkäiltävänä? Ei hätää, sillä alla olevan simppelin ohjeistuksen avulla ostoskorissasi on hetken kuluttua oikea tuote. Jos et halua miettiä oikeaa kokoa enempää, niin suosittelemme housujen valintaa. Tästä pääset …

Lue artikkeli →
Vieritä ylös