HOITO-OHJELMIEN ESITTELY

Valitset sitten lahkeet tai housut, hoidon voit määritellä joka kerta mieltymystesi mukaiseksi. Painealueet ovat Cloud6 LITE ja Cloud8 ACTIVE malleissa säädettävissä 8 eri voimakkuudella ja Cloud8 ROGUE mallissa 16 eri voimakkuudella. Kaikissa malleissa on käytettävissä kuusi erilaista ohjelmaa.

Cloudboots painehoitotuotteiden käyttö voidaan mielestämme kategorisoida seuraavasti, 

  • Lämmittely ennen treeniä

Voit käyttää painehoitoa kevyenä lihasten lämmittelynä valmistautuessasi tulevaan harjoitukseen. Lämmittelyyn sopii mielestämme parhaiten koko jalan puristus kevyellä paineella. Ennen suoritusta tehtävä painehoito on syytä pitää lihasvireyden säilyttämiseksi lyhyenä, joten suosittelemmekin maksimissaan 15 minuuttia kestävää hoitoa.

  • Palauttava hoito heti treenin jälkeen

Tässä Cloudbootsit ovat parhaimmillaan. Mitä nopeammin saat lahkeet tai housut jalkaan treenin jälkeen, sitä nopeammin alat palautumaan kovasta treenistä. Aiheesta on olemassa tutkimuksia, mutta me haluamme markkinoida tuotteitamme hyvä fiilis ja asiakkailta saatu palaute edellä. 

Pääpiirteisesti palauttava painehoitokerta voidaan jakaa seuraaviin osa-alueisiin;

Kevyessä valmistelevassa jaksossa lihaksia valmistellaan painehoitoon. Voidaan toteuttaa ohjelmalla A, käyttäen kevyttä painetta esimerkiksi kymmenen minuutin ajan.

Varsinaisessa hoidossa lihaksia voi alkaa käsittelemään hieman kovemmalla paineella. Suosittelemme tähän lymfaohjelmaa tai Cloud8 ROGUE mallissa lymfaohjelman lisäksi myös Pulse ohjelmaa. Tässä kohtaa voit käyttää omaa ”maksimipainettasi”. Varsinaisen hoidon pituutta voit vaihdella mieltymyksesi mukaiseksi, mutta suosittelemme tämän jakson kestoksi vähintään 25 minuuttia.   

Viimeistelevässä jaksossa on hyvä pienentää reilusti painetta ja antaa laitteen tehdä työnsä lempiohjelmallasi vielä muutaman kierroksen ajan.

  • Rentouttava hoito 

Pitkän työpäivän jälkeen on mukava heittäytyä sohvalle ja vetää Cloudbootsit jalkaan. Aseta laitteeseen lempiohjelmasi ja anna painehoidon tehdä työnsä. Aseta paineeksi omaa ”maksimimainettasi” huomattavasti pienempi paine. Tarkoituksenasihan oli rentoutua? Suosittelemme tämänkin jakson kestoksi vähintään 30 minuuttia 

Tärkeää muistaa: Edellä kuvatut hoitojaksot ovat havainnollisia, ja omat hoitorutiinisi, hoitoajat ja lempiohjelmasi löydät ajan myötä. Muista kuitenkin aina, että hoidon on tarkoitus tuntua mukavalta. Et saa hoidosta yhtään enempää irti siten, että joudut puremaan hampaitasi hoidon aikana.

Tässä pesäpallon suomenmestarin (2021) Manse PP:n Henri Puputin rutinoitunut 45 minuutin Cloudboots setti;

Päättyneellä suomenmestaruuskaudellamme otteluita oli usein peräkkäisinä päivinä, jolloin Cloudbootseista saatava apu palautumiseen tuli todella tarpeeseen. Koitimme ensin porukalla verkkovirtamalleja, mutta osa joukkueesta kaipasi enemmän painetta. Näin ollen päädyimme tälle kaudelle valitsemaan Cloud8 ROGUE mallin. Kyseinen malli oli muutenkin meille parempi valinta, koska ne kulkevat paremmin reissussa mukana. Käytössämme on sekä housuja että lahkeita, mutta itse suosin lahkeita.”

Aloitan useimmiten hoidon hieman kevyempänä (taso 4-6), koska tuntuu että jaloilla kestää hetki tottua hoitoon. Käytän useimmiten lymfaohjelmaa noin 25 minuuttia, nostaen painetta loppua kohden tasolle 7-8. Tämän jälkeen vaihdan koko jalan puristukseen, jonka vedän läpi noin kymmenen syklin (~10 min) verran niin kovalla paineella jonka siedän ilman hampaiden kiristelyä (taso 8-10). Tämän jälkeen pudotan painetta ja käytän taas joko lymfaohjelmaa tai kolmen kammion hierontaa viimeisen kymmenen minuutin ajan.” 

Henri palautumassa suomenmestaruudesta.
Kerro kaverille
Tutustu muihin artikkeleihin
Käyttäjäkokemuksia
Juho Kaunisto, Numidia TopVolleybal Limburg

Juho Kaunisto on 24-vuotias ammattilentopalloilija, joka pelaa kuluvalla kaudelle (2022-2023) Numidia TopVolleybal Limburgin riveissä. Juho on suomenmestari sekä Suomen Cupin mestari VaLePan riveistä vuodelta 2021. Maajoukkuestatus löytyy vuodelta 2020. Juho …

Lue artikkeli →
Käyttäjäkokemuksia
Cloudboots Tuomikalliolla

Tuomikallio on 57 aikuisen kehitysvammaisen henkilön toimintakeskus, joka kuuluu Tampereen kaupungin avopalveluihin. Päivät ovat täynnä erilaisia ohjattuja aktiviteetteja 14 ohjaajan voimin. Aktiviteetteihin kuuluu myös fyysistä kuntoa ylläpitävää toimintaa, jota täydennetään …

Lue artikkeli →
Vieritä ylös